Veel mensen willen graag iets doen voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben. Maar wat past bij jou? Zou je een kind in huis willen nemen of wil je liever af en toe een paar uur gezelligheid bieden? Om mensen te helpen om die keuze goed te kunnen maken, houden Steunouder (onderdeel van Avedan Welzijn) en Jarabee Pleegzorg samen een informatieavond op woensdag 7 mei in wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51, van 19.30 tot 21.00 uur.
Waardevol
Ze leggen uit hoe je een kind een warm nest kunt bieden op jouw manier, als Steunouder of Pleegouder. De ervaring leert dat dit niet alleen waardevol is voor het kind dat je helpt, maar ook voor je eigen gezin een verrijking kan betekenen. Kom je ook? Meld je even aan op: almelo@steunouder.nl
Als inwoners van Almelo niemand hebben om de zorg voor hun kind mee te delen, dan kunnen ze hulp krijgen van een vrijwillige steunouder. Die vangt het kind dan één of twee dagdelen per week op zodat de ouder wat lucht krijgt.
Warm welkom
Een steunouder hebben is fijn voor de ouder en voor het kind. De ouder kan even op adem komen en krijgt een steuntje in de rug, het kind krijgt een warm welkom en kan nieuwe ervaringen opdoen. Coördinator Nathalie Wevers van Avedan is enthousiast over het project: “In Twente hebben we op veel plekken nog noaberschap, we kijken naar elkaar om. Maar niet iedereen heeft familieleden, vrienden of buren die kunnen helpen als het opvoeden je zwaar valt. Dan is een steunouder een heel mooi alternatief”, zo meldt Nathalie Wevers.
Je maakt echt het verschil
Kinderen grootbrengen is een hele klus. Het kan fijn zijn om dat even niet alleen te hoeven doen. De vrijwillige steunouders krijgen een online training en begeleiding van Avedan. Nathalie zoekt nog mensen die het leuk vinden om met kinderen om te gaan en plek hebben in hun huis en hart. “Het is vrijwilligerswerk waarmee je echt het verschil kunt maken voor ouders en hun kind. Ik koppel het gezin dat tijdelijk hulp nodig heeft aan de juiste steunouder. Pas als er een klik is, gaan we van start”, aldus Nathalie.
Kan ik dat?
De vraag is of iedereen steunouder kan worden: “Ouders vertrouwen hun kind aan je toe dus je moet sowieso beschikken over een Verklaring omtrent Gedrag. Daarnaast krijgen steunouders een gratis online training – onder andere om grenzen te bewaken – en ze kunnen ook altijd op mij terugvallen. En je hebt contact met andere steunouders zodat je ervaringen kunt uitwisselen. Je staat er dus niet alleen voor”, zegt Nathalie tot slot.
INFO: Tijdelijk lucht nodig in jouw gezin? Of is steunouder worden iets voor jou? Neem contact op met coördinator Nathalie Wevers van Avedan: 06- 5982 5497 of stuur een email naar almelo@steunouder.nl
Wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 51
Woensdag 7 mei, van 19.30 tot 21.00 uur
Weergaven: 8